Godaste jag ätit,ever!

Omg ni bara måste smaka det här, jag är helt död på detta käket asso!

Chili- och limemarinerad kycklingfilé med avokadosallad

2 person(er) Ingredienser

3 st kycklingfiléer, à 100 g
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja

Marinad:

1 st lime
1 st röd spansk peppar
2 tsk thailändsk fisksås
1 st vitlöksklyfta

Avokadosallad:

2 st avokador
1 st röd paprika
1 st gul paprika
bladsallat
salt och malen vitpeppar
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Tillagning

1.
Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet. Dela limen och pressa ut saften. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare rätt kan du skrapa bort fröna. Blanda samman limeskal, -saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
2.
Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i fileerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter. Skär fileerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering.
3.
Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Lägg några sallatsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå. Servera med kycklingen.

 

Ett recept från: Ewa Söderström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0